Energie besparen, ik maak er een sport van

Waar word je gelukkig van?

Als je iemand onverwacht vraagt “waar word je gelukkig van?”, dan krijg je vaak de traditionele antwoorden als veel geld verdienen, uitdagend werk, mooie kleding, nieuwe auto, een groot huis………….… rijden in een kever.

Dat is leuk

Projecteer je het op energie, dan vind ik het leuk om te merken dat ik energie kan besparen. Voor mij is het een sport om het verbruik van gas en stroom steeds te laten dalen. ’s Avonds tijdig de thermostaat omlaag of investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen. Je ziet dat het effect heeft op je verbruik. Dat is leuk. Maar word je er dan ook gelukkig van?

Meerstemmige bedrijfsvoering

Ik vind het uitdagend om projecten te doen met mensen die allemaal hun eigen expertise en kwaliteit hebben. Ieder zijn verantwoordelijkheid. Sinds vijf jaar zing ik op Texel bij het Artex-kamerkoor, als tenor. Nu werd ik gevraagd mee te zingen met een Johannes Passion. En eigenlijk is zo’n gelegenheidskoor net zoiets als een zakelijk project. Een concert slaagt, net als bedrijfsvoering, alleen als iedereen zich goed voorbereidt en inzet. Luisteren naar elkaar is ontzettend belangrijk. Dreigt er toch iets uit de pas te lopen, dan is daar de dirigent die je helpt. Voorwaarde is dat je kijkt, luistert en openstaat om hulp te accepteren.

De uitvoering van de ‘Johannes’ met solisten en orkest was prachtig. Uiteindelijk werk je met zijn allen enkele weken keihard om dit resultaat te bereiken. Persoonlijk kijk ik vooral met plezier terug op een aantal groepsrepetities met een professionele zanger/dirigent. Hij bracht mij kennis en kunde die mij voor de toekomst een betere muzikant hebben gemaakt.
Kijk, en daar word ik nu gelukkig van!

Geschreven door

The author didnt add any Information to his profile yet