Ik voel me betrapt

7 tot 10% energiebesparing

Onderzoek toont aan dat bewustwording van energieverbruik zorgt voor een energiebesparing van zo’n 7 tot 10%. Dit zijn ervaringscijfers na een pilot met slimme meters en slimme thermostaat à la Toon op Texel.

Snorrende kever

Ik zit op het kantoor van TexelEnergie en kijk naar buiten. Het is november en de regen slaat tegen het raam. Mijn gedachten dwalen af naar de mooie zonnige dagen van de afgelopen zomer. Lekker cruisen in mijn 62er kever ragtop, en genieten van de snorrende boxermotor.

Vette euro’s

Vorige maand is bij mij thuis een Toon geplaatst. Ik kijk naar de Toon-app op mijn iPhone en schrik. Wauw, er wordt op het moment bijna 3.000 Watt stroom verbruikt! Ik stuur gelijk een WhatsApp naar mijn vrouw: “Schat, vergeet niet de vloerverwarming in de badkamer uit te zetten, het stroomverbruik is enorm!” en: “Het kost vette euro’s.”
100% energiebesparing

De wereld van Dikkie Dik en K3

’s Avonds thuis word ik met blijdschap ontvangen door twee dochters. Ik leef mee in de wereld van Dikkie Dik, Dirk Scheele, en K3.
Na de badscène, boekje lezen, een liedje zingen en vele kusjes van de kinderen sta ik met mijn vrouw aan de afwas. “Je appte over de vloerverwarming van de douche, schat, maar die had ik wel uitgedaan hoor. Alleen de wasmachine en droger maakten wat overuren!”

Oeps, betrapt

Ik voel me betrapt. Die slimme technologie gaat me helpen met besparen, daarvan ben ik overtuigd. Maar vanmorgen heb ik een verkeerde conclusie getrokken. Misschien moet ik gewoon wat meer vertrouwen in mijn vrouw hebben?

Jord Kuiken

Geschreven door

The author didnt add any Information to his profile yet