Jord Kuiken

Ik denk in energie, ik zie energie en ik bewaak het zo efficiënt en goedkoop mogelijk gebruik daarvan. Mijn kennis en ervaring heb ik opgedaan tijdens mijn werk voor bedrijven die marktleider waren of zijn in hun markt. Ik heb alles gezien en geleerd van het nut van continu innoveren en keuzes maken. En vooral door hard te werken.

Korte CV

Geboren en getogen onder de rook van Rotterdam Zuid. HTS-Autotechniek en Logistiek Management gestudeerd. Daarna heb ik gewerkt bij Van Heck Automaterialen in Schiedam en de Pon’s Automobielhandel in Leusden. Sinds augustus 2010 ben ik met mijn gezin woonachtig op Texel en heb ik gewerkt bij de Coöperatie TexelEnergie.

Recente opdrachtgever

Bij TexelEnergie werkt een dermate klein team, dat alle betrokkenen alle facetten van het energiebedrijf leren kennen. De keten van inkoop tot eindgebruikers, van netbeheerders en meetbedrijven tot aan met en regelgeving.

Image

Als de grote massa kleine stappen zet, komen we met zijn allen een heel eind in het besparen van energie.

Jord kuiken

De Kever

Als beeldmerk in mijn huisstijl heb ik gekozen voor het beeldmerk van De Kever. Waarom? Ik voel me daarmee verbonden vanwege stijl, kracht, betrouwbaarheid. Niets ingewikkelds, de 62er Volkswagen Kever Ragtop. Vijftig jaar geleden was een Kever beeldbepalend in het verkeersbeeld, de meest verkochte auto ter wereld en nu nog steeds op onze wegen te vinden. Symbolisch is dat de Kever uiterlijk niet sterk is veranderd, maar dat er in de jaren van productie continu aan de ontwikkeling is gewerkt.

De reclamecampagne voor de Kever in Amerika is gemaakt door een klein bureau en was totaal anders dan men gewend was, maar bleek uiterst succesvol. Bekijk de campagne.

Mijn motto:
Denk klein: probeer niet ineens de hele complexe energiewereld te overzien. Doe geen forse investeringen in grote advies- of ingenieursbureaus of aanpassingen zonder dat je weet wat het je oplevert. Houd het simpel voor jezelf. Vraag Jord Kuiken. Begin met meten, analyseren. Kleine aanpassingen kunnen al veel opleveren.