Voor bedrijven die energie willen besparen

Uw wilt energie besparen. Processen verbeteren. Waar moet u beginnen? En waar haalt u – druk met bedrijfsvoering, klanten en personeel – de tijd en inzichten vandaan om dit voor elkaar te krijgen? Begin niet impulsief aan zaken zoals led-verlichting. Laat mij eerst vrijblijvend door uw bedrijf wandelen.

Benieuwd wat ik voor je kan doen?
Neem contact op

Hoe bespaar ik voor uw en uw bedrijf energie? Mijn tijd en kennis van energietransities en energie besparen steek ik graag in uw bedrijf. Door een kernachtig plan te maken en hem uit te voeren.Afspraken en samenwerkingsverbanden met leveranciers heb ik niet. Ik werk onafhankelijk en kijk hoe we zo efficiënt mogelijk energie kunnen besparen in uw bedrijf. Oplossingen variëren overstappen naar een lokale, duurzame energieleverancier tot plaatsen van zonnepanelen, tochtstrips en een slim en besparend verlichtingsplan. Maar ook uw bedrijfsprocessen, zoals de inkoop en logistiek, neem ik onder de loep.

Niet alleen adviseur, ook uitvoerder. En onafhankelijk

Mijn onafhankelijkheid maakt mijn aanpak zuiver. Mijn bedrijf draait niet op binnenoverheidssubsidies. Ook heb ik geen afspraken met leveranciers van energiebesparende producten. Daarnaast ben ik niet alleen de adviseur die een plan maakt. Ik ben ook de uitvoerder. Zo pakken we meteen door en voorkomen we dat onze voortvarende ideeën in een la belanden.

Eerst onderzoeken, dan energie besparen

Op afstand uw bedrijf beoordelen, dat doe ik niet. Ik wil u graag ontmoeten en samen met u door het bedrijf heen wandelen. Zo krijg ik een beeld van wat u doet, wie u bent en welke besparende maatregelen bij u en uw eventuele medewerkers passen.

Verborgen energie slurpers in kaart brengen

Voordat u zonder voorbereiding begint aan zonnepanelen en led-verlichting (vanwege een enthousiaste aanbieder of een subsidieregeling met een deadline): bel of mail mij even. Samen brengen we de verborgen energieslurpers in kaart en kunnen we met bestaande middelen misschien veel meer dan u denkt. Daarna kijken we met een frisse, onafhankelijke blik of we alsnog aan de slag kunnen gaan met subsidie of de enthousiaste led-verlichtingsverkoper.

Kom, laten we de voetstap van uw bedrijf bedachtzaam kleiner maken