Artikelen

Deze infographic laat zien waarom Energiebelasting terugvragen loont

Veel organisaties in Nederland moeten hun betaalde Energiebelasting -in tegenstelling tot consumenten die het automatisch terugkrijgen – zelf terugvragen bij de Belastingdienst. Voor 77 vakantieparken in NL vroeg ik deze belasting terug. De resultaten in een infographic. Energiebelasting terugvragen loont.

Lees meer

DATXL en Jord Kuiken: een update

Bent u wel even toe aan positief nieuws over de Energietransitie en het keren van het Klimaatveranderingstij? Voila: een overzicht van het transitiewerk van DATXL en Jord Kuiken in 2020.

Lees meer

Wat is de Regionale Energiestrategie?

De Regionale Energiestrategie beschrijft hoe regio zijn eigen energieplan kan maken dat de CO2-uitstoot tot in alle straten verlaagt. Er zijn 30 energieregio’s en Texel hoort bij regio Noord-Holland Noord. Hoe gaat de planvorming en uitvoering in zijn werk? En hoe belangrijk zijn die 30 plannen voor het slagen van de transitie?

Lees meer

De transitie op Texel: een update

De activiteiten van DAT en mijn communicatie leveren veel leuke respons op en vooral veel beweging in de transitie op Texel. Een samenvatting en update van mijn hand. Vragen? Reageer, bel of mail.

Lees meer

Texel moet zelfvoorzienend worden: studenten in actie

Een groep deskundige studenten bedacht plannen om Texel zelfvoorzienend te maken. Ik was een van de deskundigen die hen tijdens dit proces begeleidde Een overzicht van de plannen die de studenten bedachten en de Texelse levenslessen die ze tijdens het studieprogramma leerden.

Lees meer