Artikelen

Deze infographic laat zien waarom Energiebelasting terugvragen loont

Veel organisaties in Nederland moeten hun betaalde Energiebelasting -in tegenstelling tot consumenten die het automatisch terugkrijgen – zelf terugvragen bij de Belastingdienst. Voor 77 vakantieparken in NL vroeg ik deze belasting terug. De resultaten in een infographic. Energiebelasting terugvragen loont.

Lees meer

De transitie op Texel: een update

De activiteiten van DAT en mijn communicatie leveren veel leuke respons op en vooral veel beweging in de transitie op Texel. Een samenvatting en update van mijn hand. Vragen? Reageer, bel of mail.

Lees meer

Texel moet zelfvoorzienend worden: studenten in actie

Een groep deskundige studenten bedacht plannen om Texel zelfvoorzienend te maken. Ik was een van de deskundigen die hen tijdens dit proces begeleidde Een overzicht van de plannen die de studenten bedachten en de Texelse levenslessen die ze tijdens het studieprogramma leerden.

Lees meer

Warmtepomp erin, cv-ketel naar de schroothoop?

Sinds de Klimaatwet heerst er een verwarrend soort enthousiasme. Moeten we NU, blind voor negatieve bijeffecten , investeren in alle duurzame middelen die voorhanden zijn? Warmtepomp erin, cv-ketel op de schroothoop? Of wachten we tot alternatief biogas de gedemoniseerde ketel weer populair maakt?

Lees meer