Voor startende energiecoöperaties

‘Wil jij Energie steken in de Zakelijke Wereld’. Deze zin in een vacature bracht mij bij de energiecoöperatie Texelenergie. Ik hielp deze lokale energiecoöperatie opzetten. De kennis die ik opdeed over inkoop en verkoop van groene energie, complexe energie0-administraties en projectmanagement, gebruik ik nu om uw energiecoöperatie succesvol te maken.

Benieuwd wat ik voor je kan doen?
Neem contact op

Een lokale energiecoöperatie ontstaat uit idealisme. Een club idealistische gelijkgestemden komt bij elkaar en er ontstaat een plan. Wat begint in huiskamers, gaat verder in een bedrijfspand. De eerste inkomsten bestaan uit overheidssubsidies.

Uw energiecoöperatie runt u idealistisch en zakelijk

Idealen, een club gelijkgestemden, vrijwilligers en subsidie. Zij zijn een fantastische basis om een energiecoöperatie op te starten. Daarna moet er een transitie komen naar een zakelijk ingestelde organisatie.

Waarom? Een energiebedrijf is een bedrijf. Met klanten. Debiteuren. Grote projecten met derden. Investeringen in duurzame enegiebronnen. Uiteindelijk moet ook een lokaal en duurzaam energiebedrijf gewoon geld gaan verdienen.

Jord Kuiken maakt uw lokale energiebedrijf sterk

Duidelijke afspraken maken met klanten en stakeholders. Het voorbestaan waarborgen. De levensvatbaarheid van nieuwe projecten belangrijker maken dan ‘snel scoren’. De administratie bouwen en op orde houden. Op de juiste momenten verantwoording afleggen aan uw achterban. Dicht bij uzelf blijven (zoals callcenteraanbieders ver op afstand houden). Met dit alles kan ik uw lokale energiebedrijf levensvatbaar maken en houden.

Bent u klaar voor de grote lokale energietransitie?