Voor VVE’s die Energiebelasting moeten terugvragen

‘Onmogelijk’. ‘Te ingewikkeld.’ De negativiteit buitelde over mij heen, toen ik leden van Verenigingen van Eigenaren vertelde dat zij recht hadden op een teruggaaf Energiebelasting. Nu vraag ik namens hen jaarlijks honderdduizenden euro’s terug. Lees hier wat ik voor uw VVE kan doen.

Benieuwd wat ik voor je kan doen?
Neem contact op

De Belastingdienst bedient meeste consumenten op hun wenken, als het over de teruggaaf Energiebelasting gaat. Zij krijgen het automatisch terug. Heeft u een vakantiewoning? Dan is dat niet zo. De energie die u hier verbruikt en de belasting die u betaalt, blijft op de plank liggen. De Belastingdienst haalt dat geld er pas vanaf als u een volledig ingevulde en sluitende Teruggaaf Energiebelasting indient. De Vereniging van eigenaren moet dat doen, namens alle leden.

Ik kan het ook voor u doen.

Ik dien uw  Teruggaaf Energiebelasting voor u in

Hikt u als vrijwillig bestuur van een Vereniging van Eigenaren aan tegen het werk dat er bij terugvragen van Energiebelasting komt kijken? Denkt u dat het niet mogelijk is geld terug te krijgen? Laat mij de situatie bekijken en namens u de aanvraag indienen. Het is mogelijk om tot wel vijf jaar terug betaalde Energiebelasting terug te krijgen. Naar aanleiding van een teruggaaf van in totaal 1 miljoen euro, schreef ik een blog over het onderwerp. Wellicht geeft deze u de energie om direct contact met mij op te nemen [link].

Teruggaaf Energiebelasting vakantiewoningen en parken

Deze Teruggaaf Energiebelasting kan geld opleveren als u een tweede woning op een vakantiepark heeft. De tweede voorwaarde: u moet op dat park met elkaar een Vereniging van Eigenaren hebben. Ook moet het park beschikken over een hoofdaansluiting voor gas en elektra. Tot slot moet elk vakantiehuis een eigen aansluiting hebben.

Teruggaaf Energiebelasting voor wooncomplexen met VVE

Woont u in een complex met ouderenwoningen? Een hofje met meerdere wooneenheden? Een flat? En bent u allemaal met elkaar verbonden via een Vereniging van Eigenaren en één hoofdenergie-aansluiting? Dan bestaat er een kans dat u met elkaar recht heeft op een terugaaf Energiebelasting. Een teruggaaf indienen is niet eenvoudig. Ik heb er ervaring mee en kan er voor zorgen dat er bij de Belastingdienst witte rook uit de schoorstenen komt.

Hoe gaat Jord Kuiken te werk?

Mijn werkwijze is overzichtelijk en persoonlijk. Allereerst wil ik u graag ontmoeten en de ‘energiesituatie’ ter plekke met eigen ogen bekijken. Waar bevinden zich de aansluitingen en welke dingen zie ik ter plekke nog meer die belangrijk zijn voor een correcte aangifte? Aan de hand van een lijst vragen brengen we alles in kaart. In overleg met u bel ik andere betrokken partijen en zorg ik voor een zo zorgvuldig mogelijke aanvraag.

Omdat ik al meerdere aanvragen heb verwerkt, kan ik rekenen op uitstekende ondersteuning van de betrokken belastinginspecteur.

Lees de blog ‘Hoe ik 1 miljoen euro Energiebelasting terugkreeg.’