Teruggeven waar mensen recht op hebben

Gepubliceerd op 14 november 2017

Q4 2017.  We zitten midden in de herfst en de stormen rukken de bladeren bruut van de bomen. Nog maar heel even en dan is ook dit een oud jaar. Wat? Sluit Jord het jaar alweer af? Wát een melancholie! Nou ja… ik kijk vooruit. En wil doorgaan met (terug)geven waar mensen recht op hebben.

Benieuwd wat ik voor je kan doen?
Neem contact op

We hebben nog heel wat weken te gaan, maar als zelfstandig ondernemer voelt het wel als afsluiten. 2017 is  een prima jaar geweest. Nu al heb ik de plannen voor 2018 in mijn hoofd, zodat we met een vliegende start  2018 kunnen ingaan.
Sterker nog, de plannen zijn gesmeed. Aangezien het leven niet alleen bestaat uit werken, klanten, facturen en omzet, liggen er ook ambitieuze ‘visies’ op het gebied van gezondheid en persoonlijke ontwikkeling (blijven hardlopen en geregeld een cursus doen die de boel flink op zijn kop zet). Verder wil ik bijdragen aan de maatschappij (leuke projecten opzetten waar andere ondernemers blij van worden) en natuurlijk met mijn vrouw en kinderen broodnodige de rust handhaven.

SalesDIVA en klanten helpen in klinkende munt

Een investering in een cursus bij de SalesDIVA was in mei dit jaar nogal ogen-openend.
Op de niet goed geld terug garantie kan ik  geen enkele aanspraak maken.

Het heeft me veel meer gebracht dan dat. Bedankt Muriël, voor je tips om mezelf en mijn bedrijf op een positieve manier te verkopen. En mij te leren hoe ik klanten aan mijn bedrijf kan binden die ik écht kan helpen. In klinkende munt.

2018: belastinggeld teruggeven aan woningcorporaties en bungalowparken

Wat ik in 2018 ga doen? In ieder geval verder met terugvragen waar bungalowparken en woningbouwcorporaties recht op hebben: belastinggeld van hun energieverbruik. Wil je meer weten over dit probleem en de oplossing die ik bied? Lees van dan even mijn vorige blog.

Teruggeven waar Texel recht op heeft: meer duurzaamheid

Ook wil ik meer van de stijgende energiekosten, ja de energiekosten gaan in 2018 omhoog, teruggeven aan Texel. Hoe? De overheid int meer energiebelasting, maar aan de andere kant stelt ze een deel van deze inkomsten ook weer beschikbaar in de vorm van subsidies op projecten. Die Nederland minder energieslurpend moeten maken. Ik ga er alles aan doen om deze subsidies in de Texelse samenleving te investeren. De potentie van de verduurzamingsprojecten waar ik mee bezig ben – later meer, later meer – is hoog en toe te passen in andere Hollandse regio’s.  In beide gevallen gaat het over intensieve lastige processen/projecten. Daar ben ik goed in, maar ik zwijg bewust nog even over de details.

Kortom, ik ben vastbesloten om Texel en hopelijk meer Nederlandse plekken, zichtbaar plezier te gaan doen met energiebesparende projecten die leuk, succesvol en concreet zijn. Ik kan niet wachten totdat ik meer kan vertellen. Hopelijk in mijn volgende blog.

Jord Kuiken – november 2017

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *